Burgemeester tussen de zeepaardjes

Wibo Kosters maakt limonade op de iPad. Ik heb hem gevraagd daar eens wat meer over te vertellen. Een gastblog van Wibo Kosters:

Burgemeester tussen de zeepaardjes

Ik heb het voor elkaar, mensen. Ik heb namelijk sinds kort een tropisch eiland. Het is bescheiden van afmetingen, maar ik kan me er altijd terugtrekken om te ontspannen. Ondanks het broekzakformaat van het eiland heb ik meerdere stranden tot mijn beschikking, een kleine vulkaan waarvan ik dan maar hoop dat hij slaapt en een klein meertje dat gevoed wordt door een waterval.

Angler_IslandToen ik voor het eerst kwam vroegen de inwoners me om het wat vervallen eiland onder handen te nemen, jaren wanbeheer hadden het kleine paradijs geen goed gedaan. Daarom heb ik eerst tamme schildpadden getraind om vis, garnalen en krab te vangen. Daarnaast heb ik kokospalmen, citroenbomen en chilistruiken aangelegd. Met deze ingrediënten bereid ik eenvoudige gerechten die ik verhandel. Met de opbrengsten daarvan heb ik inmiddels tamme otters getraind die voor mij zeeglas en schelpen opduiken, waar ik sieraden en optische instrumenten van maak. Daarnaast verbouw ik koffie waar ik vanillecappuccino van maak, een luxeproduct dat gretig aftrek vindt op de hele archipel.

Het belangrijkste van alles is dat ik hiermee ook limonademaker geworden ben (mijn specialiteiten zijn ananassap en granaatappelpunch). Ik kijk naar de mogelijkheden, zoek oplossingen voor problemen van de inwoners, en als ik niet bezig ben om mijn velden te bewerken dan verfraai ik mijn eiland met palmbomen, rozenstruiken en veelkleurige kameleons. Ook ben ik bezig met een terugfokprogramma voor regenboogzeepaardjes.

Mocht je op een dag concluderen dat ik er ineens niet meer ben, dan ben ik waarschijnlijk verhuisd, heb ik mijn intrek genomen in een bamboe hut met glas in lood ramen waar ik op de veranda kijk hoe de tropische vogels van boom naar boom dartelen. In de tussentijd zou ik je aanraden om zelf ook eens de mogelijkheid van een eiland te onderzoeken. In de Google Play Store, zoekterm ‘Paradise Bay’ zou het moeten lukken.

Advertentie

2 gedachtes over “Burgemeester tussen de zeepaardjes

  1. Ha, leuk! Vreselijk verslavend die dit soort spelletjes…Heb m meteen gedownload. Prima tijdverdrijf voor komende vrijdag wanneer ik 24u bed-arrest heb 😁
    En Google Store zal Google Store niet zijn als er niet meteen nog tig andere mogelijkheden boven komen drijven zoals Minions Paradise, ook die maar even ontdekken. Hoe meer limonade…
    Tanx ☺

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s