Eh… missie?

20170619_200636Afgelopen donderdag had ik weer een seminar van 365 dagen succesvol. Deze dag ging over het bedenken van je missie. Het afgelopen half jaar ben ik bezig geweest om belemmerende overtuigingen en niet helpende patronen minder invloed te geven en een, als het ware blanco pagina te worden, waarop ik nu mijn dromen kan projecteren, om daaruit een missie te formuleren. Wat is mijn passie, wat zijn mijn talenten en hoe komen die samen in mijn missie? Zoals na elke seminar heb ik weer het gevoel schromelijk achter te lopen en het allemaal niet te weten.

Schrijven is belangrijk voor me, maar is het echt een passie? Is het niet meer een talent dat ik zou kunnen inzetten om mijn passie te leven? Maar wat is dan mijn passie? Avontuur popt steeds op als ik mezelf die vraag stel, avontuur met mijn gezin. De wereld over, buiten de gebaande paden. Maar is dat een passie? Is dat niet meer een onrealistische droom van een dagdromer? Passie is iets wat je zo belangrijk vindt dat je er echt voor wilt leven (of zelfs sterven), zeiden David en Arjan. Veel meer dus dan iets wat je heel leuk vindt. Het kan zelfs iets zijn dat je helemaal niet zo leuk vindt. Maar je móet het doen, zo belangrijk vind je het. Ik vraag me af of er wel iets is dat ik zo belangrijk vind dat ik er desnoods voor  zou willen sterven. Ja, mijn dochter, en mijn geliefde. Maar hoe ik daaruit een missie kan destilleren?

Ik kom er dus weer eens niet uit. Wat is jullie missie? Misschien helpt dat me weer iets verder op weg.

09jun.2017_2236

foto gemaakt door Gerda Kalmann

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Advertentie

4 gedachtes over “Eh… missie?

  1. Mooi stukje geschreven weer, Channa!
    Mag je het nog even niet weten? Hoeft toch niet meteen? Ik zou zeggen: neem de tijd. En over wat je vertelde.. over reizen met je gezin en daarover schrijven om mensen te enthousiasmeren/inspireren: lijkt mij cool! Lees ik zeker! Maar laat je missie nog even los zou ik zeggen. Inzichten hebben soms wat tijd nodig 😉

  2. Na wat zoeken op WordPress kom ik jou tegen. Je loopt denk ik een jaar op me voor, want ik ga het jaarprogramma van 2018 volgen. Ik ben heel benieuwd als ik het zo lees hoe je hieruit komt met je missie vinden. Ik laat je blog eens even sudderen bij me. Ik kan je moeilijk adviezen gaan zitten geven, want ik ga niet voor niets volgend jaar aan de gang. Succes in ieder geval.

    • Tof dat je het jaarprogramma gaat doen, dat gaat je vast een aantal mooie inzichten opleveren. En leuk om op jouw blog twee stukjes te lezen over het Superrelatieweekend. Veel plezier en succes volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s