Hoe het niets kopen gaat

DSCN5346Jullie hebben het al eerder kunnen lezen, deze maand koop ik geen nieuwe spullen. En om mezelf geen excuus te geven om me  helemaal ziek te kopen aan tweedehands spullen, koop ik die ook niet. Want ik ben al een fervent tweedehands koper, ik schuim alle kringloopwinkels en rommelmarkten al af, dus dat hoef ik niet meer te ontdekken. Tot nu toe gaat het best. Geen getwijfel in winkels, zal ik wel zal ik niet? Er gaat wel rust vanuit om je consumentenblik lekker thuis te laten als je de stad in loopt. Alhoewel ik ook best al weleens gedacht heb, kan ik hier nou echt geen uitzondering voor maken? Vandaag bijvoorbeeld. Ik ben een echte troostkoper en ik voel me vandaag zielig. Ik wil met een dekentje op de bank en met een cadeautje. Dat slaat helemaal nergens op, want 1. ben ik niet zielig, en 2. heb ik overal in huis dingen liggen die heel goed als cadeautje kunnen fungeren bij dat dekentje op de bank. Stapels tijdschriften, kleurboeken, wol. Maar mijn hoofd vindt het niet genoeg, en nu zit ik verbeten achter de computer, in plaats van mezelf dat momentje rust te gunnen. Ik word af en toe zooo moe van mezelf.

Anyway, ik heb al een heleboel niet gekocht. Dit namelijk: het boek De oude en de zenmeester van Bernie Glasmann, een mooie tweedehands limonadekan met schattige vintage kersjes, Het boek van vergeving van Desmond en Mpho Tutu, nieuwe notenkraker, nieuwe koffieschuimer, Yoga Magazine, kleine flesjes met takken met besjes, supergoedkope kleurboeken van de Action, Mijn geheime tuin kleurkaarten, nieuw schrijfboekje, allerlaatste sticker van Lieke van der Vorst die op mijn nieuwe schrijfboekje moet, alweer geen notenkraker, linnen tasjes met illustratie van Femke Veltkamp, kaarten van Ellen Vesters, tijdschrift Uppercase, boek Joods Deventer (wel geleend).
Ik heb alleen een uitzondering gemaakt voor een verjaardagscadeautje voor een lief klein vriendinnetje, dat vandaag 3 jaar wordt, en dat alleen omdat al dat gehoest en geproest gewoon geen energie en inspiratie in mijn lijf had achtergelaten om zelf iets te maken.

Helemaal gratis opgeraapt in het bos: mooie takken, dennenappels, tamme kastanjes. En die takken staan een partijtje mooi te wezen in de kamer! Om intens gelukkig van te worden, tussen het hoesten door. En precies mooi in zicht als ik me nou toch met dat dekentje op de bank zou installeren… (zucht)

Hoe vergaat het geen nieuwe dingen kopen jullie?

 

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Advertentie

7 gedachtes over “Hoe het niets kopen gaat

  1. Het blijft een ding, niks kopen, of niks nieuws in elk geval. Ik houd een maand lang mijn uitgaven bij en mijn grootste kosten bestaan uit sigaretten en boodschappen, gevolgd door etentjes en cappuccino onderweg, met als hekkensluiter reiskosten. Er gaat dus nog genoeg geld uit, al met al. Dus voorlopig maar eens geen cappuccino onderweg en gewoon thuis brood smeren.
    Het kopen van dingen mis ik niet; ik heb genoeg van alles en wil eerder minder dan meer. De enige uitzondering vormen miniaturen voor mijn meesterplan, maar ja. Die zijn in november ook nog te koop;-)

  2. Ik ben best goed in het virtueel kopen. Dus als ik eens in de koop-mood ben, ga ik lekker recensies lezen op internet, dat kan ik echt heerlijk vinden. Vooral als ze goed geschreven zijn, zoals die van Gordon van CameraLabs, die fotocamera s bespreekt. Lekker kijken kijken en niet kopen! Waarschijnlijk werkt dit bij mij omdat ik een INFJ ben (Heb je de MBTI al gedaan? http://www.similarminds.com), en dus heerlijk in mijn eerste functie, nl introverte intuitie, kan zitten dromen.

    • grappig, recensies lezen op internet heb ik nou nog nooit gedaan. Ik ben trouwens type ISFJ, die erg goed past in een bibliotheek, maar voor wie een beroep als schrijver niet favoriet zou zijn…

      • Haha grappig!! Veel schrijvers zijn INFP. Gelukkig zie ik op Internet dat dichter Lord Alfred Tennyson een ISFJ was. . En bij Personality Max staat wel Writer als beroep voor de ISFJs:-) P.S.: Beterschap!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s