Buy Nothing New

DSCN5286Gisteren is de Buy Nothing New maand begonnen. Jullie hebben mij al eerder zien worstelen met spullen (tweedehands, dat dan weer wel), en de uitdaging van een hele maand niets nieuws te kopen, spreekt mij bijzonder aan. (Ik heb er voor mezelf wel als kanttekening bij geplaatst dat dit geen vrijbrief is om mijn hele huis nu alsnog vol te proppen met tweedehands spullen. In die zin wordt het voor mij een Buy Nothing maand.) Eten, drinken en medicijnen zijn overigens uitgezonderd, dus je hoeft niet bij de apotheek een oude lamp te ruilen voor een pakje pijnstillers of een poezenmand bij de supermarkt in te wisselen voor brood en beleg.

Ontdek wat je hebt, is de strijdkreet van de organisatoren van dit leuke initiatief. Die kreet neem ik ter harte. Geen nieuwe (tweedehands) boeken deze maand, er staan er nog maar 500 ongelezen in mijn boekenkast. Geen nieuwe (tweedehands) knutselspullen, stofjes, kleurboeken, verf, borduurpakketten, bollen wol, met wat ik nog heb liggen kan ik de rest van mijn leven inkleuren en uitbreien. Geen nieuwe (tweedehands) kleren, geen nieuwe vaasjes, potjes, plantjes, kaarten, geen whatever. Van de gedachte alleen gaat al iets heel rustgevends, verlossends zelfs bijna, uit.  DSCN5287

Doen jullie mee? Een maand lang niks nieuws kopen. Dat kan nog steeds hoor. Bekijk het inspirerende filmpje hier en meld je dan aan op de website www.buynothingnew.nl Mocht je iets nodig hebben, willen ruilen of weggeven, je mag gebruik maken van mijn limonade-netwerk. Laten we het gewoon proberen, allemaal samen, een maand lang niks nieuws. Succes en laat me weten hoe het je vergaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s