Limonade 2.0.1.4.

Op deze laatste dag van het oude jaar blijkt er maar weinig tijd voor reflectie op het afgelopen jaar. Wat is er ook alweer allemaal gebeurd de afgelopen twaalf maanden? Wat had ik me een jaar geleden voorgenomen en heb ik dat bereikt? Was het een goed jaar? Over die laatste vraag hoef ik niet lang na te denken, ja, het was een goed jaar. Hoewel er natuurlijk ook veel momenten zijn geweest dat ik het jaar helemaal niet zo leuk vond, was het een goed jaar. Zeker in vergelijking met het jaar daarvoor.
Het limonade maken behoort tot die goede dingen. Ik hoop -en denk zelfs- dat het limonade maken tot op zekere hoogte heeft bijgedragen aan de goede dingen. Steeds weer op zoek gaan naar positieve kanten en vooral niet stil blijven staan, hebben mij het afgelopen jaar wel een flinke boost gegeven. Ik heb Deventer en mijn nieuwe leven als freelancer omarmd, heb weer even van India mogen genieten, ben getrouwd met de leukste man ter wereld, ja, het was een goed jaar. Het was een jaar waarin ik uitdagingen ben aangegaan, een jaar waarin ik weer JA durfde zeggen.

DSCN5454

Op deze laatste dag van 2014 hebben jullie nog wat lijstjes van me tegoed. Want jullie hebben massaal gestemd en titels aangedragen voor de Limonade Boeken Top Tien en de Limonade Film Top Tien. So here goes:

Limonade Film Top Tien
1. Amélie
2. The Big Lebowski
3. As it is in Heaven
4. Down by Law
5. The Straight Story
6. Oh Brother Where art Thou
7. Dead Poets Society
8. Big Fish
9. Slumdog Millionair
10. Taare Zameen Par

Limonade Boeken Top Tien
1. Honderd jaar eenzaamheid – Gabriel Garcia Marquez
2. Norwegian Wood – Haruki Murakami
3. Het verstoorde leven – Etty Hillesum
4. Siddharta – Herman Hesse
5. Wat is de wat – Dave Eggers
6. Het wezen van de olifant – Toon Tellegen
7. Niemand is onsterfelijk – Simone de Beauvoir
8. Dit boek redt je leven – A.M. Homes
9. Het boek der omhelzingen – Eduardo Galeano
10. 1984 – George Orwell

 

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling toe en laten we van 2015 een heel mooi limonadejaar maken!

 

Advertentie

4 gedachtes over “Limonade 2.0.1.4.

  1. Beetje laat maar toch: ‘Als de regen niet valt’ van Maggie O’Farrell. Net uit, vandaar 🙂 heeeeel mooi vooral omdar dyslexie zo goed verwoord wordt. Een aanrader. Alles van deze schrijfster trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s