Sneeuw voor het ongeboren kind

2015-01-24 12.54.10Wat ziet de wereld er anders uit nu de sneeuw weer is verdwenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet rouwig om ben. Dit sneeuwvrije aanzicht bevalt mij beter. Of het nodigt me in elk geval meer uit om naar buiten te gaan dan wanneer ik door een dikke laag sneeuw en drap heen moet ploeteren.
Toch heb ik er ook van genoten afgelopen weekend. Omdat ik me voorstelde hoe prachtig dit eruit moet zien voor dat kindje dat in mij aan het groeien is. Had mijn buik maar een venstertje, dacht ik, waardoor je even naar buiten kon kijken. Kon je maar zien hoe magisch mooi de wereld nu is. Alsof je in een sprookje wandelt, de wereld helemaal betoverd is. Je zou het prachtig vinden, dat weet ik zeker. 2015-01-24 12.55.52
En zo liep ik druk in gesprek met mijn ongeboren kind door het park, mijn hand beschermend tegen mijn al behoorlijk bolle buik. Overal werden sneeuwpoppen gemaakt, en als mijn man niet in de stad op mij wachtte,  was ik er ook een gaan maken. Nu heb ik mezelf beloofd dat we volgend jaar samen van de sneeuw gaan genieten. Je bent dan nog wat te klein om zelf een sneeuwpop te maken, maar misschien doen je vader en ik dat dan wel. Speciaal voor jou.

Advertentie

11 gedachtes over “Sneeuw voor het ongeboren kind

 1. Hallo Channah, van harte gefeliciteerd met de zwangerschap, alle geluk voor jou, je man en jullie baby, die eraan komt. Hoe ver ben je ?

  Groetjes hannie kort

 2. En over een paar jaar maken we met hem of haar een iglo in onze achtertuin, net zoals we met onze andere kleinkinderen hebben gedaan. Laat maar komen!

 3. Wauw, Channa….je gaat mama worden!
  En W papa…wat mooi 🙂
  Dus over een aantal maanden een zomers? wondertje in jullie leven. En nu al veel voorpret met elkaar. De sneeuwpop en sneeuwengelen zullen de komende jaren met veel plezier gemaakt gaan worden, en ik denk dat er ook heel wat ‘papa, mama, sleetje rijden!!!’ momenten zullen zijn. Dat hoop ik tenminste, want dan ligt er vaak sneeuw 😉
  En schaatsen: pirouetjes draaien op het ijs, of misschien wel hand in hand samen zwieren over bevroren grachten en vennen. En en en…
  Geniet!

 4. Channa wat een geweldig nieuws ik lees het nu net pas, maar dat maakt het nieuws er niet minder mooi om. Geniet er met volle teugen van. Maar als ik het zo lees dan doe je dat al:-) Heel mooi super nieuws waar ik ook blij van wordt. Liefs uit Utrecht Elsken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s