Verbouwingsellende

2015-02-23 12.54.22We blijven heel kalm. Maar dan ook alleen omdat jij in mij zit, dat moge duidelijk zijn. Op zich is er best reden om te gaan gillen. Maar ik blijf heel rustig, omdat jij in mij zit. Dat de modder nu al door het hele huis zit, had ik waarschijnlijk moeten incalculeren. Maar sinds ik zwanger ben, is iets incalculeren -wat dan ook- niet mijn sterkste kant meer. Het enige wat ik zo ongeveer nog incalculeer is een pijnlijke bevalling over een maand of vier. Net stroomde het water krachtig ergens uit waar het niet uit had moeten stromen. De verbaasde blik op het gezicht van onze klusjesman gaf mij niet direct het idee dat hij alles onder controle had. Maar je moeder blijft heel kalm. Want ik heb jou in me en je slaapt. Ik wil je niet wakker maken met mijn onrust.

Van het harde boren in huis dat uitsluitend voor jou is, word je niet wakker. Het monotone geluid van een bakstenen muur die wordt afgebroken. Mannen die met zware veiligheidsschoenen door het huis heen stampen. Voor jou alleen. Zodat we je straks in een warme badkamer in badje kunnen doen, en later, als je wat groter bent in het grote bad, waar je met badeendjes zal spelen en we je uit badboekjes zullen voorlezen. Voorlopig liggen er vooral natte plassen water op de grond en houdt het irritante boren en drillen maar niet op. Er staan geen muren meer om de wc, dus je moeder plast boven op een emmer of zoekt een koffietent op om naar de wc te gaan. De verwarming is afgesloten, de buitendeuren staan open, het is ijskoud, en er is geen water meer. ‘s Nachts naar de wc kan wel, maar met zaklamp en een emmer water om door te spoelen. Een emmer water die ik zelf niet kan tillen, omdat ik nogal wat extra gewicht met me mee sjouw op het moment. Maar ik blijf heel kalm. Er wordt niet gegild. Jij slaapt, ik maak je niet wakker.

Advertentie

4 gedachtes over “Verbouwingsellende

  1. Wat een prachtige beschrijving, Channah! Heel veel succes met de verbouwing en wat zou ik je graag onbezorgd voorbereiden op de bevalling….maar geen verstand van. Ik kan je alleen maar al het goede toewensen en dat doe ik
    ! Liefs, Cees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s