Maak Iets Maandag

DSCN5534 Met veel plezier kan ik de terugkeer van de Maak Iets Maandag aankondigen. En op verzoek nog wel. Ik was erg blij dat ik van meerdere kanten de vraag kreeg of de Maak Iets Maandag terug kon komen en tegelijkertijd raakte ik er een beetje van in de stress, want tijd om elke maandag iets te maken heb ik niet. Het is dus een oerdegelijk compromis geworden. Voortaan is elke laatste maandag van de maand een Maak Iets Maandag. Zet m in de agenda, dan gaan we samen weer leuke dingen maken…

Weet je nog dat ik die kast vol oude stofjes heb? Die kast die eigenlijk leeg zou moeten, maar waarvan het voorlopig al enorme winst zou zijn als ie gewoon iets minder vol zou zijn? In die kast liggen onder andere ook oude kussenslopen en tafellakens, met van die lekkere groene en oranje retro motieven. Ik heb ze ooit op een rommelmarkt meegenomen om er een rok van te maken, maar aangezien ik momenteel een gebrek aan tassen heb en een vriendinnetje van mij laatst een hele leuke kussenslooptas zelf gemaakt had, leek dit moment te roepen om een sloop tot tas te vermaken.

Zo gezegd zo gedaan? Ach, welnee. Er diende eerst een naaimachine uitgegraven te worden tussen stapels kinderkleertjes, kringloopspullen en spullen uit de schuur die een tijdelijk onderkomen zochten. Er diende bovendien een strijkijzer gekocht. Er diende plek te komen op tafel om de naaimachine neer te zetten, het zeer verkreukte kussensloop werd gemakshalve maar op de grond gestreken, en wilde niet ontkreuken ook. Er diende gebruiksaanwijzingen gezocht voor bovengenoemde naaimachine, want hoe krijg je de gewenste kleur draad op je spoeltje, hoe krijg je vervolgens dat spoeltje in je machine en hoe krijg je de boel dan ook nog naaiende? De ochtend en de middag zag ik moedeloos voorbijschieten. Het is weer even inkomen in de maakmodus.

Maar toen de draad op de juiste manier in de machine zat, was het klusje snel geklaard. Onderkant stikken, zijkanten stikken, een kind kan de was doen. Hengseltje in elkaar naaien en aan de bovenrand vastmaken. Tada, klaar is mijn tas. Niet slecht toch?

 

Advertentie

3 gedachtes over “Maak Iets Maandag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s