Maak Iets Maandag

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor deze Maak Iets Maandag even in mijn archief van Zelfgemaakte Dingen gedoken ben. Ik hoop voor de volgende laatste maandag van de maand weer een soort van ritme in mijn leven te hebben gevonden waarin af en toe ook tijd is om iets te maken, maar vooralsnog is dat niet het geval. Maar deze eerder gemaakte hoes voor mijn e-reader is leuk genoeg om te delen.

DSCN3064Men neme een oude rok. Of broek. Of wat voor kledingstuk dan ook dat je niet meer draagt, maar waarvan de stof leuk is en stevig om iets nieuws van te maken. Behalve dat ik op mijn rok was uitgekeken, was ie ook te klein en te kort. Alle reden dus om er de schaar in te zetten.

Ik heb eenmaal de vorm van mijn e-reader uitgeknipt + wat extra ruimte en eenmaal een langere versie daarvan, zodat je aan de bovenkant voldoende stof hebt om als klepje om te kunnen slaan. Die langere vorm wordt dus de onderkant van je hoesje.
Op het lapje dat de bovenkant wordt, heb ik eerst met een fel gekleurd draadje een uiltje op een tak geborduurd. Ik had de afbeelding met een dunne stift op de stof getekend, anders had het vast niet zo goed op een uil op een tak geleken. DSCN4745Op de binnenkant van wat de achterkant wordt, heb ik in de omslagflap een ander stofje geplakt met textiellijm. Daarna heb ik het knoopsgat gemaakt.
Tenslotte heb ik de voor- en achterkant met de goede kanten op elkaar gelegd en langs de randen vast gestikt (ik heb er mijn eigen label ingenaaid, leuck, met mijn initialen ck. Deze heb ik bij cottontrend laten maken). Nog even binnenstebuiten draaien, een knoopje bevestigen en klaar is je e-reader hoes.

Advertentie

3 gedachtes over “Maak Iets Maandag

  1. Wat Leuck zeg! Je zou een eigen webwinkeltje kunnen beginnen, ik zou zoiets wel bestellen (maken is voor mij te hoog gegrepen :-))Fijne dag met Rivka!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s