Thuisvakantie

2014-07-12 14.28.20Terwijl het me een paar dagen geleden nog wat moeilijk afging om het thuis zijn na de vakantie als positief te ervaren, zijn de afgelopen twee dagen een soort vakantie thuis geweest. Heerlijk om je in je eigen stad op vakantie te voelen.
Drie dagen lang zijn de Deventer straten, parken en pleinen het toneel van internationale theatergezelschappen. Overal heerst vrolijkheid. Metershoge wielen in felle kleuren worden door de stad geduwd door dansers die in klei gehuld zijn. Andre Manuel en later De Kift gaan een samenzang aan met de kanaries en parkieten van het Vogeleiland. Ik kan jullie verklappen dat dat de muziek echt een meerwaarde geeft. In de vijver zwemmen dansers, duwen elkaar een vlot op en af, op het grote marktplein lijken acteurs op stelten in witte opgeblazen pakken haast als grote ballonnen door de mensenmassa heen te stuiteren. Er zijn verrijdbare parasols, acrobatiek.
Denk daar dan bij: zon, twee geweldige mensen met twee geweldige dochters, heerlijke lunch op het terras, picknick in het park en dan zie je ‘t denk ik wel zo’n beetje voor je: VAKANTIE. En toch gewoon thuis. Als het dan niet altijd vakantie kan zijn, mag het wat mij betreft wel elk weekend Deventer op Stelten zijn…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s