Viva la limonada

iced violetta
Je zou het nu misschien nog niet helemaal zeggen, maar er is mooi weer op komst. Het wordt warm, heel warm zelfs, donderdag en vrijdag boven de 30 graden. Daarom wil ik mijn favoriete dorstlesser, die ik in België heb ontdekt, met jullie delen.
Ze draagt de geweldige naam: Iced violetta, en is een mengsel van witte thee met viooltjessiroop en uiteraard ijs.

Je schijnt viooltjessiroop kant en klaar te kunnen kopen, maar ik zou niet weten waar. En het is prima zelf te maken door over 200 gram viooltjes 1 liter kokend water te gieten en dat 24 uur te laten trekken. Daarna zet je het mengsel op het vuur, voegt er een kilo suiker aan toe en laat het 20 minuten opwarmen, of tot de suiker is opgelost. Even zeven en klaar is je viooltjessiroop, die op een zwoele zomeravond ook heel goed door de witte wijn of prosecco kan, denk ik…

Laat die zon maar komen. Viva la limonada!

Advertentie

Een gedachte over “Viva la limonada

  1. Origineel recept! Grappig, ik had nog nooit van viooltjessiroop gehoord! Met een beetje googelen zie ik dat het in Belgie erg populair is. Klinkt als een heerlijk recept, bijna poezie want ik heb geen idee hoe die viooltjes dan smaken, vast heel zacht. Ook lekker, gedronken bij Boslust: verse mango-munt shake (zonder melk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s