Lekker opruimen

2014-08-30 11.23.09DSCN50642014-08-30 11.23.40DSCN5068DSCN5062DSCN5059

Limonade maken gaat over aandacht voor de positieve dingen om je heen, natuurlijk. Maar niet alleen. Voor mij gaat limonade maken ook over die positiviteit verspreiden, een positief verschil maken, hoe klein ook. Bijvoorbeeld door troep op te ruimen die ik onderweg tegenkom.

Als ik door het park naast ons huis loop, raap ik altijd de rommel op die anderen hebben achtergelaten. Zwerfafval. Ik las ergens dat als een kwart van alle Nederlanders elke dag een stuk afval van straat opruimt het land binnen drie dagen schoon zou zijn. Bizar toch? Soms begin ik heel chagrijnig, om al die rotzooi die mensen laten liggen. Maar gaandeweg maakt die negativiteit plaats voor een goed gevoel, omdat ik in plaats van erover te klagen actie onderneem. Ik ruim de troep op, ook al is dat misschien niet aan mij, en laat een schoon park achter. Waar iedereen van kan genieten. Dat is wat mij betreft limonade ten top.

Vandaag gingen acht blikjes drinken, een pakje shag, een pak koekjes en vijf zakken chips de vuilnisbak in. Rapen jullie ook iets op vandaag?                                                                                                                                                                                                   DSCN5063DSCN50672014-08-30 11.23.53DSCN5066DSCN5065DSCN5071DSCN5060DSCN5082

Advertentie

13 gedachtes over “Lekker opruimen

  1. Nou dat is toevallig…heb ik eergisteren ook gedaan!! Ik hou wel de rommel duidelijk voor me uit, zodat het publiek wel weet dat die rommel niet van mij is (lekker neurotisch he).

  2. Wat een leuke blog Channa. Vanavond sprak ik Nell, een vriendin van mij uit Blerick die heel erg ziek is en die zo geniet van jouw blog.. Ze haalt er veel positiviteit uit, zegt ze. Leuk he?

  3. When I do this, even a little bit, I feel like its (further) cleaning up “in here” and “out there” at the same time. Wonderful feeling. Very lemonade.

  4. Haha, heb Eefje al per ongeluk het chagrijnige zwerfafval-commentaar ‘bah, vieze mensen’ aangeleerd (vooral handig in semi-drukke winkelstraten…). Als positieve tegenhanger houden we nu iedere wandeling Zutphen een klein beetje schoner. Je hebt gelijk, soms regent het zomaar vanzelf limo. Liefs

  5. de afgelopen weken de lantaarnpalen in de Keizerstraat bijna stickervrij gemaakt op mijn dagelijkse vroege tocht naar het station….Ook een vorm van troep opruimen toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s