Limonademaker Tatjana Buisson

DSCN5397We hebben het allemaal van tijd tot tijd, even wat extra vriendelijke aandacht nodig. Omdat we ons rot voelen, voor een uitdaging staan of gewoon zomaar. En wat is er dan fijner dan een aardig kaartje in de brievenbus te vinden? De Zuid-Afrikaanse Tatjana Buisson zette een aantal jaar geleden het Postcard Happiness project op. Een project dat mensen die wel wat extra steun en aandacht kunnen gebruiken in de schijnwerpers zet in de hoop dat ze brieven en kaartjes van over de hele wereld toegezonden krijgen. Werkt dat dan? Zijn er echt mensen die vreemden kaartjes sturen aan de andere kant van de wereld? Jazeker. Meer dan een jaar geleden gaf ik mijn schoonmoeder voor het project op. Sindsdien heeft zij vele kaartjes ontvangen, uit Zuid-Afrika, uit Thailand, uit Amerika, uit China, maar ook veel uit Nederland. Kaartjes van lieve mensen die begrijpen hoe het is om ziek thuis te zitten en een lichtpuntje op de post doen als steun.

Het idee van Tatjana is dat een simpel kaartje aanmoediging en liefde kan brengen waar dat het hardst nodig is. “Encouraging the world to focus their positive energy onto a small rectangular piece of postcard and sending it to people who could physically and emotionally benefit from a little encouragement or acknowledgement in the form of kind, written words from strangers and friends.” Het werkt als volgt: als je iemand kent die wat kaartjesgeluk kan gebruiken, dan meld je die persoon aan bij Tatjana, op http://www.postcardhappiness.com. Zij vermeldt het verhaal op haar website en dan gaat het balletje rollen. Bezoekers van haar website zien het verhaal en besluiten een kaartje te sturen. En zo stroomt de brievenbus vol met kaartjesgeluk. Superlimonade, toch?

Hoewel de verhalen op de website vaak droevig zijn, is de insteek positief. Het gaat om potentieel geluk. Natuurlijk zijn het vaak hele verdrietige verhalen, maar het gaat erom dat je iets kan doen, hoe klein ook, om iemand die je niet kent en die weet ik veel waar woont en een moeilijke tijd doormaakt, een klein lichtpuntje te bezorgen. Voor jou een kleine moeite, maar voor de ontvanger hartstikke fijn.

Mocht je je nou niet geroepen voelen om iemand aan de andere kant van de wereld een geluksmomentje te bezorgen met een kaartje, maar wil je dat wel dichter bij huis, kijk dan eens hier. Laten we met z’n allen letten op wie er wat gelukspost kan gebruiken en dan zorgen dat die brievenbussen worden gevuld. Oké?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s