De lange donkere theetijd van de ziel

Omdat uw limonademaker geveld is door migraine komt deze Maak Iets Maandag te vervallen. Maar niet getreurd, we hebben iets veel leukers: limonade van onze gastblogger Wibo Kosters. Teatime

De lange donkere theetijd van de ziel

Voor je dit allemaal leest, wacht even, kijk nog eens naar die titel. Die prachtige, evocatieve en verschrikkelijk onlogische titel. De eerste keer dat ik hem las was ik meteen verkocht – het was een boek en ik nam het mee. Het beloofde iets van winteravonden, de melancholie van teveel straatverlichting en thuis de verwarming aan.

Het betreffende boek, the long dark teatime of the soul is van niemand minder dan Douglas Adams, schrijver van het legendarische the Hitchhiker’s guide to the galaxy. Hiermee waagde hij zich aan een nieuw genre, de detective. Alleen dan wel een holistische detective: Dirk Gently. Onder Adams-fans worden deze detectives vaak nog hoger gewaardeerd dan de ‘Hitchhiker’s guide’ boeken.

Op dit moment zit ik een beetje in een persoonlijke donkere theetijd van de ziel. Het jaar loopt op zijn einde, ik ben vooral heel erg moe, en er gebeurt van alles in mijn leven waar ik geen invloed op kan uitoefenen. En dan kun je je druk maken, óf je kunt limonade maken.

Dus heb ik the long dark teatime of the soul uit de kast gepakt en herlees die, in bed, met een stapel kussens in mijn rug. De telefoon is uit, mijn wederhelft heeft een puzzelboekje, en ik verlies me in prachtige zinnen, herontdek waarom ik dit boek zo waardeerde. Mijn limonade is dan ook dat er soms gewoon niet meer in zit. Als je dat accepteert ontstaat er ruimte om te genieten van wat je wel doet. Enjoy.

P.S. Als je niet van lezen houdt; ik lees net dat de detectives van Adams ook tot een televisieserie verwerkt zijn….

Advertentie

4 gedachtes over “De lange donkere theetijd van de ziel

  1. prachtig. die ga ik lezen. en wens jullie een heerlijk limonade jaar! een zin die mij enorm veel kracht heeft gegeven dit jaar: Life is not about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain!
    is dat ook niet een ietsie limonade denken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s