Twijfel

twijfel2 (1)Ja, ik twijfel. Niets mis mee, zou je denken: ‘twijfel is het begin van wijsheid’, zei René Descartes. ‘Twijfel is een van de namen van intelligentie’, zei Jorge Luis Borges. Lekker blijven twijfelen dan, maar ook Alfred Lord Tennyson had denk ik gelijk met zijn woorden: ‘Twijfel is een duivelskind’. Ik twijfel over of ik door moet gaan met deze blog of niet.
Toen ik ermee begon, twee jaar geleden, om mezelf op vriendelijke wijze te dwingen mijn aandacht op de positieve dingen in mijn leven te richten, gaf dat doel heel duidelijk richting. Maar inmiddels lijk ik mijn doel een beetje kwijt, en ervaar ik een gebrek aan richting. Het is niet zo dat ik de stok achter de deur om naar de goede dingen te kijken, niet meer nodig heb, allesbehalve zelfs, maar de stok lijkt niet meer te werken, in elk geval niet zoals in het begin. ‘Onze twijfel is altijd de vijand van onze intuïtie’, zei Inayat Khan. Ik denk dat dat waar is. Mijn twijfel en mijn intuïtie staan pal tegenover elkaar in deze. Mijn intuïtie zegt: loslaten; mijn twijfel zegt: maar alle andere ideeën die met je blog samenhangen dan? Hoofd en hart met elkaar in strijd, en dat om een blog…

Dus ben ik nu aan het nadenken: heb ik een andere stok nodig of moet ik helemaal stoppen met deze blog? Hoe kan ik mijn blog weer op een positieve manier voor mij (en hopelijk ook voor jullie) laten werken?

Ik ben er nog even niet uit. Mocht je er iets van vinden, laat het me dan vooral weten.

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Twijfel

  1. Hoi Maak Limonade! Ik geniet altijd wel heel erg van je blog. Maar wie weet is het wel genoeg voor je? Heb je andere dingen die je graag wilt doen? Of wil je simpelweg weer even vrijheid zodat je kan ontdekken wat er dan ontstaat? Of nog iets anders? En even pauze is ook nog een optie misschien? Mooi hoor, dat je luistert naar de twijfel. Anders buffel je maar door en dan krijg je van die heel erg uitgeperste limonade en die is best wel bitter!

    • Die pauze-optie had ik zelf nog niet bedacht, dat is eigenlijk wel een heel goed idee, kijken of ik het bloggen ga missen of dat het juist als een enorme bevrijding voelt. Dank voor het meedenken!

  2. Does it spark joy, mevrouw Kalmann? Ik vind een pauze geen gek idee, moet ik zeggen, maar volgens mij weet je prima wat je wilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s