Lieve Desiree…

DSCN4819 Vrienden hadden op Facebook een foto geplaatst van de appelboom in hun tuin, met heel veel appels eraan. Ik zag meteen literflessen vol cider voor me en was stik jaloers. Desiree, mijn eigen appelboompje achter in de tuin, doet de hele dag niet veel meer dan mooi staan te wezen. Af en toe deint ze eens wat mee op een zomerbriesje, schudt haar bladeren zachtjes uit, maar verder niets. Appels? Nee hoor, mijn Desiree niet.

Ik herinner me dat toen mijn man en ik een paar jaar geleden het boek The Secret hadden gelezen, we een soort cheque voor 10.000 euro aan onze kroonluchter boven de eettafel hingen, omdat we geheel in de lijn van The Secret geloofden -of in elk geval heel hard hoopten- dat dat geld dan vanzelf naar ons toe zou komen. Gewoon visualiseren en loslaten, doen alsof we het al hadden. Het heeft ons geen cent opgeleverd, maar toch. Een heel universum paaien is toch ook wel even wat anders dan een klein appelboompje inpalmen. Misschien is mijn Desiree wel gevoelig voor dit soort toverij.

Dus zoek ik een recept voor cider en schrijf het uit. Op mooi papier uiteraard. Als je je appelboom wilt verleiden, moet je het goed aanpakken. Ik knip ook gezellige appeltjes in allerlei kleuren. Met bakkerstouw knoop ik die appeltjes en het recept voor cider in mijn appelboompje. Het KNMI heeft beloofd dat het droog blijft vandaag. De appeltjes wapperen vrolijk in de wind. Ik hoop dat Desiree mijn boodschap begrijpt: Appels. NU. En dan dus cider. Literflessen vol.

Advertentie

4 gedachtes over “Lieve Desiree…

  1. Pingback: Koningin van de tuin | Maak Limonade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s