Boeken-verleiding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto gemaakt door Gerda Kluitenberg

Jullie hebben mij al wel vaker zien worstelen met spullen. De aantrekkingskracht van nieuwe spullen blijft, maar ook de behoefte aan minder spullen om me heen blijft. Dus gaat er elke week weer een tasje naar de kringloop, worden de Marktplaats-advertenties wekelijks aangevuld en liggen overal in huis stapels spullen om weg te geven. Vooral boeken zijn bij ons in huis goed vertegenwoordigd. Er is geen plek voor ook nog maar één boek erbij. Maar ja, je woont in Deventer, en als daar dan die ene keer per jaar de grootste boekenmarkt van Europa plaatsvindt, zeg je dan: nou, ik ga dit jaar maar eens niet? Ik niet.

Dus speurde ik gisteren met duizenden andere mensen in de brandende zon de boekenkraampjes af. Om mezelf in de hand te houden, had ik een lijstje, weinig geld en een kleine tas. En goed gezelschap. Dat hielp. Ik kwam met slechts twee boeken thuis. We hanteren het zogenaamde één-d’erin-één-d’eruit-beleid voor onze boeken, dus er moeten twee boeken weg. Dat is te doen. Ik vrees dat Homerus aan een nieuwe Odyssee gaat beginnen…

Advertentie

Een gedachte over “Boeken-verleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s