Limonade Revolutie

limonade revolutieDe tijd is daar; ik voel het. Waaraan ik het voel? Geen flauw idee. Maar voelen doe ik het, zonder meer: het is tijd voor een revolutie! Een limonaderevolutie welteverstaan. Een keer-de-blik-naar-binnen-revolutie. Een wees-zelf-de-verandering-die-je-wilt-zien-in-de-wereld-revolutie. Een fluwelen revolutie van lieve woorden, glimlachen, vriendelijkheid en verantwoordelijkheid. Van aandacht voor elkaar, mildheid, oprechte belangstelling. Van kijken wat je de wereld te bieden hebt in plaats van wat de wereld jou.

Limonade maken is oog hebben voor de goede dingen om je heen. Door je citroenen even de citroenen te laten maak je limonade. Daar voel je je zelf beter van, maar dat geef je ook door. Limonade straal je uit, als positieve lichtflitsen, net zoals je zurige citroenen doorgeeft als stinkende modder. Wees een lotusbloem in een modderige wereld, zei Thich Nhat Hanh. Wees limonade in een citroenige wereld, zeg ik. Als je je aandacht richt op de kleine mooie dingen, worden ze vanzelf groot. De wereld wordt mooier als je voorbij je citroenen kijkt.

Limonademakers nemen verantwoordelijkheid. Voor de wereld en voor hun eigen rol daarin. Kom op mensen, ga de barricades op! Maak Limonade en deel ‘m uit. Laat de limonade door de straten stromen, door onze aders! Limonademakers aller landen, verenigt U!

Advertentie

Een gedachte over “Limonade Revolutie

  1. Hallo! Ik ben op je blog gekomen door te zoeken op de quote uit The secret garden, mijn lievelingsboek. Ik herken mezelf heel hard in je teksten. Fijn die gedachte rond de citroenen en de limonade! Ben je nog bezig met schrijven en/of illustreren? Benieuwd. Groetjes vanuit Belgie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s