Goede voornemens

Gelukkig nieuwjaar, lieve mensen. Ik wens jullie liefde, moed en limonade!

goede voornemensZijn jullie het nieuwe jaar vol goede voornemens ingegaan? Ik wil jullie niet ontmoedigen, maar de kans is groot dat je je voornemens zo groot hebt gemaakt dat ze niet slagen. Afvallen bijvoorbeeld, stoppen met roken, meer sporten. Dit zijn zulke grote veranderingen, die houd je misschien even vol, maar daarna verval je weer in je oude gewoonten. Aan het teveel eten, te weinig sporten en het roken ligt (waarschijnlijk) een onvrede ten grondslag die je niet oplost door af te vallen, meer te sporten of te stoppen met roken. Je hebt er meer aan om naar die onderliggende onvrede te kijken. Zie ‘m als een kanjer van een knalgele citroen. En maak daar dan limonade van:

Focus op het positieve. Kijk naar de dingen die op dit moment goed zijn in plaats van de dingen die niet goed zijn. Een positieve blik geeft je meteen een goed gevoel (en met een goed gevoel wordt de neiging om  te veel te eten of roken minder urgent). Wees dankbaar. Voor wat er is, voor wie je bent, voor wie er zijn. Dankbare mensen zijn gelukkiger dan niet-dankbare mensen, dat is wetenschappelijk bewezen. Wees aandachtig. Doe wat je doet met aandacht. Als je een reep chocola eet, wees daar dan met heel je aandacht bij. Geniet ervan. De neiging om er meteen nog een achteraan te eten is op deze manier klein. Adem. In. En. Adem. Uit. Met aandacht. Mediteren dus, maar dat klinkt meteen weer zo serieus. Als iets waar je tijd voor moet maken en spullen voor moet kopen. Adem gewoon in en uit met aandacht. Dan leer je je onderliggende onvrede recht in het gezicht te kijken.

Door met aandacht en dankbaarheid te focussen op het positieve in je leven ga je de onvrede te lijf die ten grondslag ligt aan de dingen die je wilt verbeteren in je leven. En dan lukt het misschien wél om die voornemens waar te maken. Succes.

Merry lemonade!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s