Recyclen

Ik schreef al eerder dat ik weer grondig aan het opruimen ben geslagen in huis. En ik zou jullie nog wat handige tips geven voor de spullen die je niet meer hebben wilt. Je kunt natuurlijk alles naar de kringloopwinkel brengen. De spullen die zij verkoopbaar achten, wordt op die manier een tweede (of derde of vierde) leven gegund.hond-doppen

Als je nog iets aan je spullen wilt verdienen, is een ander soort kringloopwinkel een optie. In Deventer hebben we Bij Opa. Hier kun je een plank huren, waarop je je spullen te koop aanbiedt. Je betaalt voor het huren van de plank (5 euro per week) en de opbrengst van de verkoop is voor jou. Boeken kun je bij een antiquariaat aanbieden. Merkkleding lever ik in bij Appel & Ei in Deventer. Van de verkochte kleding krijg je een percentage en wat niet verkocht wordt, is voor projecten voor kinderen in Afrika. Appel & Ei zit in Deventer, Apeldoorn, Arnhem en Enschede. De mogelijkheid om een plank (of kast) huren om daar je spullen te verkopen, is er in elk geval ook in Zutphen en Utrecht.

Hoef je er niet aan te verdienen, en wil je niet met je kleren hoeven slepen, dan heb je Packmee als optie. Je stopt de kleding die je niet meer wilt in een grote doos en geeft die gratis mee aan de pakketbezorger van PostNL of op het postkantoor. Met de opbrengst steunen zij Kika en Kinderpostzegels. Schoenen (en kleding, handdoeken, beddengoed en gordijnen) kun je natuurlijk ook altijd in de containerbakken van Sympany droppen, het vroegere Humana. Met de opbrengst van het verkochte textiel worden projecten in Nederland, Afrika en India die erop gericht zijn de zelfredzaamheid te vergroten, gesteund. Engelstalige en Franse boeken die al jaren ongelezen in je kast staan, kun je doneren aan Read to Grow, die ze aan basisscholen in ontwikkelingslanden schenken of er bibliotheken mee opzetten in sloppenwijken.

Ook met sommige voorwerpen die nutteloos in je huis rondslingeren, kun je een goed doel steunen. Oude telefoons bijvoorbeeld stuur je naar Stichting Aap. Daarmee help je de stichting om apen en andere exotische dieren in nood op te vangen. Oude brillen lever je in bij Hans Anders. Met deze inzamelactie helpt Hans Anders mensen in ontwikkelingslanden om beter te kunnen zien. Met een oude pc of beeldscherm maak je de Stichting Kwasa blij. Deze stichting steunt lokale stichtingen in Zuid-Afrika, die gericht zijn op bestrijding en genezing van HIV en Aids, educatie voor jong en oud en het verstrekken van microkredieten aan de Afrikaanse lokale bevolking.

Heb je nog ergens bier- en frisdrankdopjes slingeren? Daar doe je KNGF geleidehonden een groot plezier mee, want de opbrengst komt ten goede aan de opleiding van de geleidehonden. Ongebruikte verbanden uit kraampakketten lever je in bij Stichting Baby Hope, die er kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa mee steunt. Planten waar je op uit gekeken bent gooi je niet in de kliko, maar lever je in bij een plantenasiel.

Zo, aan de slag dus maar weer! Verder met opruimen. Bekijk je huis nog maar eens met een recycle-blik.

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Advertentie

4 gedachtes over “Recyclen

  1. Nu mijn huis verbouwd wordt, en ik dus weer denk: er moet een boel weg, zijn deze adressen zeer welkom. Je bent goed op de hoogte zeg!! Groeten uit Parkwijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s