Vogels in de tuin

Terwijl ik op het moment zo weinig mogelijk buiten kom om onverwachte hagelbuien en zware windstoten te vermijden, zie ik in ons kleine tuintje van alles vrolijk rond hupsen. Vooral de voeder- en nestkastjes van de buurvrouw zijn favoriet. Koolmeesjes vliegen af en aan. Willy, onze wonderkat, kijkt het likkebaardend aan, doet af en toe een halfslachtige poging om zo’n vogeltje te grijpen, maar weet zelf ook dat hij kansloos is tegen die snelle gevederde hoogvliegers. Alsof wij daar iets aan kunnen doen, miauwt hij ons de hele dag de oren van het hoofd.
Om in één oogopslag te zien wie ook alweer onze gevleugelde vriendjes in de tuin zijn, heb ik een illustratie voor jullie gemaakt met de zes meest voorkomende vogels in de tuin: het roodborstje, de ekster, de merel, de huismus, het koolmeesje en de gaai. Leuk toch, om te weten wat er in je tuin rondscharrelt…Vogels in de tuin

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s