Pasen – the highlights

En toen lagen Pasen en Pesach alweer achter ons. Tussen de paaseieren, matzes, tien geboden en tien plagen, kruisiging en de zich openende Rode zee, was mijn zelfgebakken bananenbrood een klein hoogtepuntje dat het verdient om bijgeschreven te worden in de annalen. Van de uittocht uit Egypte naar de kruisiging van Jezus naar mijn zelfgebakken bananenbrood is immers maar een kleine stap. Bovendien bevat mijn bananenbrood net als de matzes geen gist, al was er nu anno 2015 best wel tijd om het brood te laten rijzen. In elk geval deel ik het recept graag met jullie:

paasbrunchBananenbrood met bosbessen en abrikozen

je hebt nodig: 100 gr amandelmeel
3 bananen
125 gr bosbessen uit de diepvries
60 gr gedroogde abrikozen
sap van 1 sinaasappel
3 eieren
50 gr havermout
2 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pureer de bananen, abrikozen en sinaasappelsap. Klop in een kom de eieren los en meng de bananenprut erdoorheen. Roer daar het amandelmeel, bakpoeder en de havermout door tot je een glad beslag hebt. Schenk het beslag in een beboterde cakevorm en strooi de bevroren bosbessen erover.
Bak het bananenbrood in 60-75 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen.

Besmeer het dik met roomboter en smullen maar!

Advertentie

Een gedachte over “Pasen – the highlights

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s