Limonade graag!

zo, wat een heerlijk warme dagen waren dat! Dat was flink zweten en genieten natuurlijk. Met dat warme weer is een frisse limonade geen overbodige luxe. En laten nou net de vlierbloesems overal voor het grijpen hangen. Met citroenen en een beetje agavesiroop maak je daar een lekkere limonade van.

Doe ongeveer 12 vlierbloesemschermen in een pan. Leg daar schijfjes van twee citroenen op en schenk er dan zoveel water bij dat de citroenen en bloesems goed onder water staan. Voeg drie eetlepels agavesiroop toe (of meer als je een zoete limonade wilt). Breng aan de kook en laat ongeveer een uur zachtjes sudderen. Zeef de bloesems en citroenen eruit en schenk je limonade in een steriele fles. Laat afkoelen en serveer de limonade heel koud! Proost.

DSC_0001

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Advertentie

2 gedachtes over “Limonade graag!

  1. Ik vind Maak Limonade zo’n leuk begin van de week altijd! (En ik heb hier ook Vlierbloesem in de week staan, ik maak het altijd met suiker tot siroop, dus dat wordt vanmiddag heel lang roeren :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s